Детски летен център „Млад възрожденец“

За поредна година в Народно Читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ отваря врати Летният детски център, който от 2019 година носи името „Млад възрожденец“. Същият ще функционира от 1 юни до 14 септември включително за деца на възраст между 6 и 12 години.

Идеята за името и дейността на Центъра е залегнала в Националната патриотична програма на „Общобългарски комитет Васил Левски“. В нея, младите възрожденци се запознават с живота и дейността на Апостола и цялата плеяда национални герои .Желанието на екипа ни е , културния институт да предложи една по-различна визия, ориентирана към ключови моменти и личности от българската история. Децата, посещаващи Центъра, поетапно ще бъдат запознавани с важни за Българското възраждане имена, а също така ще имат възможност да посетят техни паметници на територията на общ. Добрич.
Детски летен център „Млад възрожденец“

Традиционно в рамките на Летния детски център Читалището организира посещение на децата в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Художествената галерия, среща с представител на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич, тематични образователни беседи и др.

Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефони 058/603-531, както и на място в сградата на Читалището.


Красимир Масурски (секретар) – 0878 / 926 – 102;
НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“
Гр.Добрич, бул, „25-ти септември“ №44

www.yovkov1870.eu