Детски център „Млади възрожденци“

За поредна година в Народно Читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ отваря врати Детският център, който от 2019 година носи името „Млади възрожденци“.

Идеята за името и дейността на Центъра е залегнала в Националната патриотична програма на „Общобългарски комитет Васил Левски“. В нея младите възрожденци се запознават с живота и дейността на Апостола и цялата плеяда национални герои. Желанието на екипа ни е културния институт да предложи една по-различна визия, ориентирана към ключови моменти и личности от българската история. Децата, посещаващи Центъра, поетапно ще бъдат запознавани с важни за Българското възраждане имена, а също така ще имат възможност да посетят техни паметници на територията на община Добрич.

Традиционно в рамките на Детския център Читалището организира посещение на децата в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Художествената галерия, среща с представител на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич, тематични образователни беседи и др.

Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефони 058/603-531, както и на място в сградата на Читалището.


Красимир Масурски (секретар) – 0878 / 926 – 102;
НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“
Гр.Добрич, бул, „25-ти септември“ №44

www.yovkov1870.eu