И през 2021 година Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ има готовност да разкрие традиционния си Летен детски център „Млад възрожденец“ за деца от 6 до 12 години. Той ще работи при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания, постановени от Министерство на здравеопазването.

В зависимост от броя на кандидатите Центърът може да обособи две групи по 10 деца и ще отваря врати всеки делничен ден от 7:30 до 17:30 ч. Децата ще се допускат след преминаване през сутрешен филтър (измерване на телесната температура с дистанционен термометър и проверка на общото им здравословно състояние). Няма да се приемат деца с видимо влошен здравен статус и температура над 37 градуса.

Програмата  ще бъде ориентирана към ваканционните модули за занимания по интереси на „Министерството на образованието“. Както подсказва името на Центъра, „Младите възрожденци“ и тази година поетапно ще бъдат запознавани с важни за Българското възраждане имена, а също така ще имат възможност да посетят техни паметници на територията на Добрич и областта. Читалището ще организира посещения в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Художествената галерия, среща с представител на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич, тематични образователни беседи в БЧК и много други.

Като неразривна част от дейностите на Читалището децата от Летния детски център ще имат шанса да се докоснат и до духовността, която твори през годините нашата уникална културна институция.

Летният детски център „Млад възрожденец“ ще бъде отворен от 2 юни до 14 септември 2021 г. и ще стартира, веднага след като двете групи по 10 участника бъдат запълнени. Децата ще се хранят три пъти дневно, като цената за изхранването не влиза в месечната такса.

Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефон 058/603 531, както и на място в сградата на Читалището.