На 18.12.2019 год. се състоя Коледният концерт на Музикална школа при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година". Зала "Зорница" посрещна родители, колеги и гости, които заслужено аплодираха малките таланти.
На сцената се изявиха възпитаниците на Светлана Димова /клас пиано/, Вела Желева /клас цигулка/, Красимир Димитров /клас китара/ и Иванина Паскалева /вокална школа "Supernova"/. Децата представиха репертоар от класически произведения, поп мелодии и коледни песни, с които създадоха празнично настроение у публиката.

                             m7

Премиера на книгата „Минералите на Добричка област“ се състоя на 17 декември 2019 г. в Мултифункционалната зала на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“.

Изданието бе представено от Димитър Димитров – автор и Димитър Стефанов – Експерт „Връзки с обществеността“ на културния институт. Пред гости, колеги и приятели Димитров сподели основния си мотив за създаването на книгата, а именно това да опровергае схващането, че Добруджа е бедна на минерали. Представени бяха някои от най-ефектните образци, намерени в региона, като специално за събитието авторът показа и значително количество обработени от самия него минерали.

Активна бе и публиката, която зададе доста въпроси, благодарение на което успя да научи любопитна информация за различните находища в областта, земните пластове, редките видове минерали и др.

Присъстващите имаха и възможността да видят целия снимков материал, поместен в книгата – над 70 фотографии на различни образци, и под формата на слайдшоу.

Книгата „Минералите на Добричка област“ се издава със съдействието на Община гр. Добрич по Програма за финансовото подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението, както и с подкрепата на Читалището. Издател е „Даниела Убенова“.

                     m4

На 16.12.2019 год. бе открита Коледната изложба на Школата по изобразително изкуство с преподавател Румяна Стоянова при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година". Домакин на събитието бе Арт галерията на Читалището, което посрещна множество, деца, родители и колеги. Гостите имаха възможност да разгледат над 60 рисунки, дело на малките художници на възраст от 4 до 12 години. За тях по традиция имаше и символичен подарък - коледна торбичка с лакомства.
Поздрав към всички посетители отправи Инструментално дуо "Валмас" с ръководител Валентин Георгиев, което изпълни потпури от популярни песни и се погрижи за доброто настроение на всички.
Още в рамките на настоящата седмица рисунките ще бъдат изложени в сградата на нашите партньори от Областна пощенска станция гр. Добрич, където ще продължат магията на Коледната приказка, която цари в тяхното фоайе.

                            iz17