На 19.12.2018 год. се състоя коледният концерт на Музикална школа при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година" - гр. Добрич.
Преди началото на събитието към възпитаниците на школата се присъединиха децата от Езиковата школа на Читалището, за да получат всички заедно своите торбички с лакомства, както и да бъдат поздравени по случай наближаващите празници от самия Дядо Коледа.
На концерта се изявиха деца от различните класове на Музикална школа - клас "китара" с преподавател Кр. Димитров, клас "пиано" с преподавател Св.Цонева и клас "цигулка" с преподавател В. Желева. Публиката в зала "Зорница" имаше възможността да се наслади на изпълнения на популярни класически и коледни мелодии.

collage2

collage4

На 22 май Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич отбеляза 148 години от своето създаване с голям празничен концерт. Домакин на събитието бе Младежки център „Захари Стоянов“.

Концертът започна с кратко приветствие от Настоятелството на културния институт и продължи като истински рожден ден – с много музика и добро настроение.

На сцената се изявиха възпитаниците на Музикална школа – клас „Китара“ с преподавател Кр. Димитров, хор „Добрич“ с диригент Д. Вангелов, дуо „Валмас“, състав „Градски шлагери“ с ръководител В. Георгиев, детска танцова школа „Хорце“ с хореограф С. Атанасова и актьорите от театрална студия „Зорница“ с р-л Е. Георгиева, които бяха и водещи на спектакъла. Нотка красота в празничната атмосфера внесоха и картините на талантите от Школата по изкуства с преподавател Р. Стоянова, които посрещаха гостите при влизането им в Младежкия център.

Събитието бе обвързано и с благотворителна кауза – събиране на средства за закупуване на грънчарски колела за Школата по изкуства, която бе подкрепена от голяма част от зрителите на концерта. По повод своята годишнина НЧ „Йордан Йовков“ получи поздравителни адреси от г-жа Даниела Димитрова и г-н Пламен Манушев – народни представители, г-н Йордан Йорданов – кмет на Община Добрич, БЧК – гр. Добрич и Български пощи – гр. Добрич.

kon2

 

Коледен концерт на Музикална школа при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година" с преподаватели: Вела Желева - цигулка и солфеж, Светлана Цонева - пиано, Красимир Димитров - китара - зала "Зорница", 20 декември 2017 г.

m5