На 13.12.2018 год. бе открита Коледната изложба на Школата по изобразително изкуство с преподавател Р. Стоянова при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година". Над 50 рисунки на талантливите малки художници посрещнаха всички гости в Арт галерията на Читалището.
Голямата изненада за децата бе появата на Дядо Коледа, който им пожела весели празници, раздаде им торбички с лакомства и се снима за спомен с всяко дете.
В следващите няколко месеца красивата изложба на възпитаниците на школата ще може да бъде видяна във фоайето на централната сграда на Български пощи в гр. Добрич.

iz21

На 22 май Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич отбеляза 148 години от своето създаване с голям празничен концерт. Домакин на събитието бе Младежки център „Захари Стоянов“.

Концертът започна с кратко приветствие от Настоятелството на културния институт и продължи като истински рожден ден – с много музика и добро настроение.

На сцената се изявиха възпитаниците на Музикална школа – клас „Китара“ с преподавател Кр. Димитров, хор „Добрич“ с диригент Д. Вангелов, дуо „Валмас“, състав „Градски шлагери“ с ръководител В. Георгиев, детска танцова школа „Хорце“ с хореограф С. Атанасова и актьорите от театрална студия „Зорница“ с р-л Е. Георгиева, които бяха и водещи на спектакъла. Нотка красота в празничната атмосфера внесоха и картините на талантите от Школата по изкуства с преподавател Р. Стоянова, които посрещаха гостите при влизането им в Младежкия център.

Събитието бе обвързано и с благотворителна кауза – събиране на средства за закупуване на грънчарски колела за Школата по изкуства, която бе подкрепена от голяма част от зрителите на концерта. По повод своята годишнина НЧ „Йордан Йовков“ получи поздравителни адреси от г-жа Даниела Димитрова и г-н Пламен Манушев – народни представители, г-н Йордан Йорданов – кмет на Община Добрич, БЧК – гр. Добрич и Български пощи – гр. Добрич.

kon5

Коледна изложба на Школа по изобразителни изкуства към НЧ "Йордан Йовков - 1870 година" с р-л Румяна Стоянова - Арт галерия на читалището, 18 декември 2017 г.

 iz16