Школи към читалище Йордан Йовков, Добрич

Ангел Ангелов – ръководител Детска филхармония

ДЕТСКИ ХОР?
ДЕТСКИ ОРКЕСТЪР?
ДА!
НИЕ СМЕ ДЕТСКА ФИЛХАРМОНИЯ - ЕЛАТЕ ПРИ НАС!
  Вие искате детето Ви да получи криле за полет в изкуството,да бъде обучавано по най-съвременни програми, да пее в детски хор или да свири в детски оркестър заедно със свои връстници, да участва с успех във фестивални програми у нас и в чужбина?
ЕЛАТЕ ПРИ НАС!
   Детска филхармония - лауреат и носител на престижни награди от фестивалите:
Неерпелт, Белгия 2003, Виена, Австрия 2004, София 2003 и 2010, Пловдив 2007, 2008 и 2011

попълва съставите си. Побързайте! Местата са ограничени!
хормайстор: Руска Добруджанска
ръководител: Ангел Ангелов   0887 051 024

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.        

ИСТОРИЯ НА ДЕТСКА ФИЛХАРМОНИЯ
    
       Основана през 2000 г. Детска филхармония при НЧ “Йордан Йовков”, събрала в палитрата си детското хорово пеене, обучението и ансамбловото свирене на струнни, духови и ударни инструменти е ярък пример за неограничените възможности на детската интерпретация.
Всяка изява на малките музиканти покорява с чистотата на една неподправена душевност и е демонстрация на талант, възможности и стремеж към внушително изпълнение.
Непрекъснатото усъвършенстване и неограничените възможности на детската емоционалност са гаранция, че този чудесен ансамбъл има бъдеще.
Основаването и първите уверени стъпки на ансамбъла е свързано с името на Ангел Филчев Ангелов – диригент, композитор, музикален педагог. Под негово ръководство Детска филхармония е получила следните награди от следните фестивали: “България 2000” и “Вечери в Старият Добрич” , Международния музикален фестивал в Неерпелт – Белгия през 2003, Международен детски фестивал Виена Австрия 2004, Панорама на българското музикално изкуство София - 2004, Фестивал на школите по изкуствата в Пловдив 2007 и 2008 и 2011. На всеки от своите концерти малките вълшебници печелят сърцата, както на широката публика, така и на специалистите.