Школи към читалище Йордан Йовков, Добрич

shkola izobrazitelno izk1

Румяна Стоянова – Директор на Школата по изобразително изкуство


От 1988 г. е преподавател, а от 1992 г е директор на Школата по изобразително изкуство.
Творбите й са притежание на частни колекционери и галерии в страната и чужбина. Носител е на регионални, национални и международни награди за принос в развитието на детското творчество. Школата по изобразително изкуство е създадена през 1972г. Носител е на златни, сребърни и бронзови отличия от най-престижните национални и международни конкурси в света. Нейни възпитаници са изявени художници, архитекти и дизайнери. Школата е с доказано отлично обучение по изящни и приложни изкуства, рисуване на открито и подготовка за кандидатстване в университетите с изпит по изобразително изкуство.  

GSM 0899 115 721

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 
     
Школа по Изобразително изкуство започва своята творческа работа на 1 октомври 1975 г. Наложила своя авторитет, с многобройните си талантливи художници, превърнали се по-късно в дизайнери, графици, архитекти, тя се откроява в нашия град. Директор е г-жа Румяна Стоянова.
Школата е почетен гост участник в 15 международни елитни конкурси, носител на медали, грамоти и дипломи. Тук се обучават деца в класовете по графика, живопис, скулптура, керамика, художествен текстил и иконопис. Извършват се специализирани курсове за подготовка на кандидатстващи във всички учебни заведения с изпити по изобразително изкуство. Осъществяват се ежегодни коледни изложби; изложби, свързани с празниците на читалището; провеждат се летни курсове и пленери.