На поредна културна проява ще бъде домакин Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“. На 16 април /вторник/ от 18:00 часа в Мултифункционалната зала на „Център по минералогия“ в сградата на Читалището ще се проведе представяне на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

Дейността на Общобългарския комитет „Васил Левски“ се състои в развитието и утвърждаването на духовните ценности, образованието, науката и културата чрез опазване на българското културно наследство, свързано с идеите на Васил Левски и неговите сподвижници, както и на други дейци от българското Възраждане. Комитетът има структури на общинско ниво в цялата страна, като поддържа също свой собствен сайт и Facebook страница, чрез които информира обществеността за дейностите си и всички събития на национално ниво, свързани с паметта на Апостола.

Проявата има за цел да възстанови Комитета на местно ниво в гр. Добрич, като събере заедно негови отдавнашни членове и граждани, които тепърва ще се присъединят към него. Специален гост на събитието ще бъде г-н Васил Василев, Председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“.