На 29.03.2019 год. децата от I Б клас от СУ „Св. Климент Охридски“ за пореден път посетиха Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“.
Този път учениците присъстваха на библиотечна беседа в Детски отдел на Библиотеката при Читалището, озаглавена „Ние сме вече читатели на Библиотеката“. Библиотекарят от отдела – г-жа Димитричка Иванова, запозна първокласниците с това как функционира Библиотеката, какво би могъл всеки посетител да открие в нея и какви са задълженията на всеки записал се читател. В края на посещението г-жа Иванова изненада децата, като им раздаде и техните първи собствени читателски карти.
I Б клас от СУ „Св. Климент Охридски“ и неговите класни ръководители избраха и залата в „Център по минералогия и спелеология“ в Читалището, за да се сбогуват с Буквара и да се срещнат с Читанката, под формата на тържество, в което децата показаха, че знаят изключително много песни, стихотворения, пословици и гатанки, като бяха подготвили и тематична сценка, посветена на буквите. Финал на тържеството поставиха няколко от децата с прекрасни изпълнения на флейта, гъдулка и пиано.

collage20