Второ издание на пета филателна изложба на филателно дружество „Добруджа” с председател Димитър Чернев под надслов „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!” представиха Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година” съвместно с Областна пощенска станция гр. Добрич по повод навършването на 27 януари на 141 години от Освобождението на град Добрич /тогава Хаджиоглу Пазарджик/ от османско владичество и 150 годишнината от учредяването на читалище „Йордан Йовков“.

В присъствието на журналисти, филателисти и гости изложбата бе открита от г-н Иво Пенчев – председател на Общински съвет на Община гр. Добрич, който поздрави организаторите за идеята и пожела успех на експозицията. Класифицирана в няколко теми плод на събирателската дейност на колекционерите, тя проследява военните действия, развитието на книжовната дейност, изкуството и културата на града. Заедно с представените филателни експонати и документални свидетелства, посветени на паметните събития на Добруджанския фронт по време на Първата световна война, бяха показани моменти от дейността на пощенските съобщения, изразяващи се в обособен кът – работно място, оборудвано с телефонен номератор, телетипна машина, пощенска везна и импровизиран пощенски служител.

Запазвайки традицията в „Български пощи”, ръководителят на Областна пощенска станция – инж. Светослав Гочев, отправи покана към всички училища в града да разгледат изложбата, за да имат възможност учениците да се запознаят с историята и възпитателната роля на филателията.

Областна пощенска станция и Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година” остават отворени за приемане на заявки за посещение.

Експозицията може да бъде разгледана всеки делничен ден до 22 февруари 2019 год. в мултифункционалната зала на „Център по минералогия“ на етаж 3 в сградата на Читалището.

media5