На 17 април бе открита Международната изложба „Изкуството на Джън, Шан, Жен - Истинност, Доброта, Търпение”, организирана от НЧ „Йордан Йовков – 1870 година”, Висше училище по мениджмънт и Регионален академичен център на БАН.

Начало на откриването бе поставено с музикално изпълнение на мелодията от филма „Осъдени души”, която представиха Валентин Георгиев и Красимир Масурски от състав Градски шлагери към Читалището. След тях гостите на експозицията бяха приветствани от г-н Иво Пенчев, председател на Общински съвет на Община гр. Добрич.

Основоположник и един от основните художници на изложбата е професор Кунлун Джан, завършил Института по изкуства на Китай със специалности "Техники на рисуване с маслени бои", "Китайска живопис" и "Скулптура", като около него са се обединили и много други талантливи художници.

Картините пресъздават истории и събития, свързани с древната китайска практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг (известна още с името Фалун Дафа). Фалун Гонг се базира на универсалните принципи на Вселената - истинност, доброта и търпение.

               Изложбата е отворена за посещения във фоайето на ВУМ до 25 април.

plakat1

plakat2