На 27.02.2020 год. вторите класове от ОУ "Христо Смирненски" ни гостуваха, за да присъстват на презентацията „100 години от рождението на Леда Милева”. В Мултифункционалната ни зала Библиотекарят от сектор "Обслужване на деца до 14 години" на Читалищната библиотека - Димитричка Иванова, запозна учениците с живота и творческия път на писателката, превърнала се в любим автор на всички деца. Освен любопитни факти от биографията ѝ, второкласниците чуха и няколко нейни произведения: стихотворенията "Пролет в гората", "Грешка", "Борчето", "Сивата мишка", както и приказката "Работна мецана".

                       bsn207

На 20 февруари 2020 год. IV Б клас от ОУ „Христо Смирненски” посети Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година", за да присъства на презентацията по повод 147 години от гибелта на Васил Левски, изготвена и изнесена от Димитричка Иванова - библиотекар в сектор "Обслужване на деца до 14 години" на Читалищната библиотека.
Учениците научиха ценна информация за живота и делото на Апостола, изслушаха музикално произведение, посветено на него, а накрая участваха и във викторина с въпроси, свързани с Левски.
За финал децата поздравиха екипа ни с рецитиране на стихотворения, посветени на родината.

                    bsn205