На 27 юли 2017г. децата от лятната занималня към Народно читалище "Йордан Йовков-1870г."- гр. Добрич под ръководството на аниматора г-жа Димитричка Желязкова организираха и проведоха "Ден на моя талант". На вълнуващото тържество присъстваха родители и читалищни служители. В продължение на един час малките палавници рисуваха, пяха и танцуваха.

dz1

На 11 юли 2017 година децата от Лятната занималня към Народно Читалище „Йордан Йовков – 1870 г.” – гр. Добрич гостуваха на БЧК - гр. Добрич по покана на г-жа Виолета Каменова - специалист организационни дейности. Съвместната инициатива "Първа помощ с баба и внуче" беше реализирана с участието на възрастни доброволци и младежи от МБЧК - клуб "ЕГ-2". Г-жа Каменова - координатор по проекта изнесе опознавателна информация за историята на БЧК. Младите лектори представиха 2 теми: "Ужилване от насекомо" и "Ухапване от куче". Децата имаха възможност да се запознаят с начините за предпазване от злополуки, възможните наранявания и видовете първа помощ при наличие на инцидент. В обучението бяха включени активни занимателни игри, в които участваха възрастни и млади доброволци. Играта насърчи взаимодействието между баби и внуци. "Срещата на поколенията" създаде приятелства, намали социалната и здравна уязвимост, подкрепи толерантността, с което изпълни своята червенокръстка мисия.

bck1

Читалището традиционно отбеляза своя патронен празник 11 май  с поредица от два концерта. Програмата беше разнообразна, като зрителите имаха възможността да се насладят на изпълненията на  хор „Добрич“ с диригент маестро Димитър Вангелов, възпитаниците от музикалните школи по пиано, китара и цигулка с ръководители: Светлана Димова, Красимир Димитров и Вела Желева.  Младшата театрална студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева изнесе спектакъла „Цвете за Джани“,  децата  от група „Звънче“ с ръководител Стефка Василева показаха певчески гласове,  както и групата за „Стари градски песни“ с ръководител Валентин Георгиев. Концертът завърши в задния двор на Читалището с празнично настроение и танци в изпълнение на  ДТШ „Хорце“ с ръководител Севдалина Атанасова. Във фоайето на  зала „Зорница“ бяха изложени рисунки на възпитаници от школата по изобразително изкуство с ръководител Румяна Стоянова.

P1030021