Библиотеката при НЧ „Йордан Йовков – 1870 година”

гр. Добрич

Обявява

от 15.06.2017 г. до 15.09.2017 г.

Нашата нова инициатива

Пощенска кутия

„Приказна дъга”

В проявата могат да участват всички читатели на Детски отдел на библиотеката, всички деца и ученици от учебните заведения в гр. Добрич.

Мили приятели,

Създайте своето незабравимо лятно приключение, в което вие ще бъдете главните герои, ще преживеете забавни случки, ще напишете вашата приказка и ще научите много полезни неща от книжките - пълни с тайнства, знания и добрини.

Елате при нас! Каним ви в един чудесен свят, изпълнен с феи, вълшебства, много настроение и смях.

pk

Клуб „Приятели” посети изложбата „Децата на нашето бъдеще”. Момичетата и момчетата изразиха възхищението си от въображението, таланта и старанието на децата със специални образователни нужди, изработили предметите и рисунките в изложбата.

iz50

Лято слънчево, прекрасен ден,

за гости на библиотеката е отреден.

Днес се срещаме със книжките чудесни,

те ще ни разкажат случки интересни.

Детски клуб „Приятели” за поредна година посетиха нашата библиотека. Усмихнати, щастливи и много любопитни, децата разглеждаха, слушаха и попиваха всяка дума от разказа на библиотекаря за книжките, героите и приключенията в тях. Те научиха как са подредени книгите на лавиците, как да се грижат за тях, как да си направят читателски дневник... Пожелаха да станат читатели на библиотеката.

klub1

Изложбата „Децата на нашето бъдеще”, представена от учениците и учителите при ПУ „Д-р Петър Берон” – гр. Добрич, предизвика голям интерес. С любопитство и възхита, малчуганите от Дневен център за деца с увреждания „Надежда” разглеждаха предметите и рисунките.

dom5

Първи юни – ден прекрасен,

слънчев, цветен, многогласен.

Празничен, с вълшебства ден,

на децата наши посветен.

Ученици от ПУ „Д-р П. Берон” гр. Добрич Ви представят изложбата „Децата на нашето бъдеще” с рисунки и предмети, изработени от тях. Те участват в извънкласни форми по проект „Твоят час”: кръжок „Млад природолюбител”- ръководител К. Новакова и ателие „И ние можем”- ръководител Д. Димитрова.

Творбите на децата са изложени в библиотеката при НЧ „Йордан Йовков – 1870 година” – гр. Добрич, 3 етаж, отдел Читалня, 1-15 юни 2017 г., 9-17.00 ч.

1a