Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година" - гр. Добрич, често посреща посетители на свои прояви, но и нашият екип не отказва покани да гостува на интересни и нови места.
След като два пъти нашите приятели от "Център за социална интеграция и рехабилитация" присъстваха на наши презентации, на 05.02.2020 год. ние отидохме при тях, за да им представим книгата "Минералите на Добричка област", която излезе от печат през месец декември миналата година.
Авторът - Димитър Димитров, който е и Организатор на "Център по минералогия" при Читалището, запозна аудиторията със съдържанието и мотивите за написването на книгата, като сподели и любопитни факти относно най-често срещаните минерали в района. Нашите домакини бяха активни в задаването на въпроси, благодарение на което получиха информация за различни находища, за състава на някои минерали и др. Всички присъстващи имаха възможност да видят под формата на слайдшоу не само всички фотографии, поместени в книгата, но и голямо количество обработени минерали.

                                m5