На 1 октомври – в НЧ „Йордан Йовков” Добрич

 

В Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.” бе отбелязан 1 октомври – Международен ден на музиката с концерт-лектория „Музика, музика…всичко е музика”, организиран от Ангел Ангелов – ръководител на Детска филхармония към читалището.

На концерта присъстваха третокласниците от ОУ „Христо Смирненски”. Децата с интерес слушаха виртуозните изпълнения на техни връстници и се опитваха да разгадаят тайните на изкуството – музика.

1 октомври е и празник на поезията, по този случай е оформена витрина в читалищната библиотекаС перо от лястовица бяла” със съвременни поети за всички, които желаят да отделят от времето си за това изкуство.

1 октомври и като ден на хората от третата възраст бе отбелязан с тържество, организирано от Областен съвет и доброволци на БЧК с партньорството на НЧ „Йордан Йовков”. Изява на тържеството имаше Театрална студия „Зорница” с ръководител Ема Георгиева.

И не на последно място 1 октомври е начало на новата учебна година за школите и новия творчески сезон за съставите, клубовете и формациите към Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.”