С поредно отличие от участие във фестивал се завърна формация „Градски шлагери” с ръководител Валентин Георгиев при Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година” – гр. Добрич.

На 2 и 3 юни 2018 год. се проведе Шестият фестивал за шлагерна и стара градска песен „Подари ми море”. Организатори на събитието са Общините Генерал Тошево и Шабла, НЧ „Светлина – 1941“ и НЧ „Зора – 1894“, както и хотелски комплекс „Яница” в с. Крапец, който е и домакин на събитието.

Целта на фестивала е да се съхрани и популяризира старата градска и шлагерна песен.

Формацията „Градски щлагери” към читалище „Йордан Йовков” участва в конкурсната програма не за пръв път и този път завоюва Поощрителна награда в категория „Групи”.

Творческият път на състава е свързан с читалището вече над 20 години. Любопитното е, че в своята история формацията няма участие във фестивал или конкурс без награда.

 sh9

На 22 май Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич отбеляза 148 години от своето създаване с голям празничен концерт. Домакин на събитието бе Младежки център „Захари Стоянов“.

Концертът започна с кратко приветствие от Настоятелството на културния институт и продължи като истински рожден ден – с много музика и добро настроение.

На сцената се изявиха възпитаниците на Музикална школа – клас „Китара“ с преподавател Кр. Димитров, хор „Добрич“ с диригент Д. Вангелов, дуо „Валмас“, състав „Градски шлагери“ с ръководител В. Георгиев, детска танцова школа „Хорце“ с хореограф С. Атанасова и актьорите от театрална студия „Зорница“ с р-л Е. Георгиева, които бяха и водещи на спектакъла. Нотка красота в празничната атмосфера внесоха и картините на талантите от Школата по изкуства с преподавател Р. Стоянова, които посрещаха гостите при влизането им в Младежкия център.

Събитието бе обвързано и с благотворителна кауза – събиране на средства за закупуване на грънчарски колела за Школата по изкуства, която бе подкрепена от голяма част от зрителите на концерта. По повод своята годишнина НЧ „Йордан Йовков“ получи поздравителни адреси от г-жа Даниела Димитрова и г-н Пламен Манушев – народни представители, г-н Йордан Йорданов – кмет на Община Добрич, БЧК – гр. Добрич и Български пощи – гр. Добрич.

kon13

kon14