За поредна година Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ разкрива Летен детски център за игри и забавления. През 2019-та Центърът ще носи името „Млади възрожденци“ и ще функционира от 3 юни до 27 септември за деца на възраст между 6 и 12 години.

Идеята за името е породена от желанието на екипа на културния институт да предложи една по-различна програма, ориентирана към ключови моменти и личности от българската история. Децата, посещаващи Центъра, поетапно ще бъдат запознавани с важни за Българското възраждане имена, а също така ще имат възможност да посетят техни паметници на територията на гр. Добрич.

Традиционно в рамките на Летния детски център Читалището организира посещение на децата в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Художествената галерия, среща с представител на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич, тематични образователни беседи и др.

Към момента записванията продължават. Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефони 058/603 531 и 0875122591, както и на място в сградата на Читалището.

Leten detski centar 2019