От 17 февруари 2020 год. до края на месеца в сектор "Заемане за дома" на Библиотеката при Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година" - гр. Добрич, можете да разгледате изложбата на библиотечни документи, озаглавена „147 години от гибелта на Васил Левски”.

                          bsn202

Още един клас от СУ „Климент Охридски“ посети Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година" - на 13.02.2020 г. наши гости бяха децата от II Д, за да присъстват на презентацията "Творчеството на Братя Грим".
Библиотекарят в сектор "Обслужване на деца до 14 години" на Читалищната библиотека - г-жа Д. Иванова, запозна учениците с интересни факти за живота и творчеството на двамата писатели. Тя бе подготвила и въпроси, свързани с героите от техните приказки, на които децата отговориха безпогрешно.
Краят на срещата отбеляза прочитането на откъс от приказката на Братя Грим "Белоснежка и Червенорозка".

                             bsn201

Поради грипната ваканция в гр. Добрич в края на месец януари някои наши прояви бяха отложени - ето че сега дойде моментът на 11.02.2020 г. в Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година" да ни гостува II А клас от СУ „Климент Охридски“, за да реализираме Час на приказката в Читалищната библиотека.
"Творчеството на Братя Грим" бе озаглавена презентацията, която за учениците бе подготвила Димитричка Иванова - Библиотекар в сектор "Обслужване на деца до 14 години". От нея децата научиха подробности за живота и творчеството на двамата писатели, а освен това, дадоха и верни отговори на зададените им въпроси.
Финал на тяхното посещение постави четенето на откъс от приказката "Бременските музиканти".

                            bsn200